dilluns, 28 de juliol del 2014

Nova convocatòria!!!


Hola, som la Marina Iglesias i la Carla Català, alumnes de batxillerat de l'escola Frederic Mistral -Tècnic Eulàlia de Barcelona. Estem fent el nostre treball de recerca, i ens ha interessat saber com afecta l'activitat física a les persones amb diabetis tipus 1.

Per aquest motiu, hem dissenyat un estudi amb els seguents OBJECTIUS:
  • Comparar les modificacions de la glicèmia (nivell de glucosa en sang) en subjectes amb diabetis tipus 1 i una mostra control de persones no diabètiques, com a conseqüència de l’exercici físic.
  •  Determinar quin tipus d’activitat física (aeròbica o anaeròbica) presenta una major influència sobre el comportament de la glicèmia.
La METODOLOGIA prevista per a dur a terme aquest estudi,  és:
  • Tots els subjectes faran dues proves físiques:
    1. Activitat predominantment aeròbica: Test de Cooper  (12 min) en una pista poliesportiva.
    2. Activitat predominantment anaeròbica: Circuit de força i velocitat  (aprox. 12 min) en un gimnàs i en una sala de musculació:
      • Estació 1:  5 llençaments de pilota medicinal de 5kg
      • Descans: 3 min
      • Estació 2:  5 salts de llargada a peus junts. (10s de descans entre cada salt)
      • Descans: 3 min
      • Estació 3:  Màxim d’abdominals en 30s cames flexionades)
      • Descans: 3 min
      • Estació 4: Sprint de 40 metres
    3. En cada activitat es farà control de glicèmia abans i després de l'activitat.
Volem comparar els valors de glicèmia pre i post exercici a més a més de comparar com es comporta la glicèmia en persones amb  diabetis i sense diabetis,

Per  poder dur a terme aquest estudi NECESSITEM VOLUNTARIS que vulguin participar :
  • Homes o dones diabètiques tipus 1, de qualsevol edat , no fumadors, no obesos i que no siguin esportistes d'alt nivell, però que practiquin esport regularment.
Els participants a l'estudi:
  • Hauràn de fer les proves a l'INEFC de Barcelona durant la primera setmana de setembre de 9 a 11:30h del matí.
  • Signaràn un consentiment informat en el que se'ls facilitarà amb detall tota la informació de l'estudi
  • No percerbràn cap tipus de remuneració econòmica
  • Se'ls farà arribar un informe amb els seus resultats
  • Tindràn accés al treball final
Si cumpliu els requisits i voleu participar, ompliu el formulari de participació que trobareu a la columna dreta d'aquest blog  o enviant un mail a tdrdiamove@gmail.com amb la següent informació:
  • Nom i cognoms
  • Data de naixement
  • Telèfon de contacte
  • Mail de contacte
Un cop ens envieu el formulari contactarem amb vosaltres per a donar-vos més informació i acordar els dies de les proves. 
Gràcies a tots, als que sereu "subjectes d'estudi" i als que ens ajudeu d'una manera o una altra amb aquest projecte.
Per cert, si teniu amics diabètics o sans que creieu que reuneixen les condicions de participacíó els podeu passar aquest link:http://diamove.blogspot.com.es o el QR del blog !!!

Una abraçada,
Marina i Carla

dijous, 24 de juliol del 2014

Canvi de plans


Gràcies a tots per les ajudes, la difusió del blog i els consells que ens heu donat. Malauradament, no vam assolir el nombre d'homes entre 18 i 30 anys que necessitàvem en un principi. Tot i així, durant la difusió diverses persones que no complien aquests requisits es van mostrar i interessades en l'estudi i s'hi van presentar voluntàries. Es per aquest motiu que vam canviar la selecció dels subjectes de l'estudi i vam decidir agafar nois i noies diabètics de qualsevol edat i aparellar-los amb una persona no diabètica de la seva franja d'edat. Així doncs,  dilluns vam realitzar la primera sessió on la Patrícia, en Rafa, en Pancras i en Rafel van realitzar el Test de Cooper (12 minuts de carrera contínua). Van arribar per torns al INEFC de Barcelona entre les 8 i 9 del matí i vam començar a relitzar la prova a mesura que estaven llestos. 
El primer que vam fer va ser prendre amb l'ajut del glucòmetre el nivell de sucre en sang abans de començar l'activitat, per a poder tenir present de quin punt partien. Just en acabar el Test els hi vam tornar a prendre una mesura, i cada 20 minuts fins a arribar a una hora post exercici. Aqui teniu algunes fotos de Dilluns:











dimecres, 23 de juliol del 2014

Visita a Menarini Diagnostics


La setmana passada vam visitar Menarini Diagnostics on ens van proporcionar tot el material que necessitàvem per el nostre estudi, juntament amb una fantàstica explicació sobre el funcionament dels glucòmetres, de les tires reactives i sobre les precaucions que calia prendre per realitzar una feina amb qualitat. Estem molt agraïdes a la Nazareth  i la Isabel per les informacions que ens van proporcionar ja que van ser de gran ajuda, també al Vicenç per posar-nos en contacte amb elles i sobretot a Menarini Diagnòstics per proporcionar-nos aquest material i valorem molt que s'hagin involucrat de manera voluntària en el nostre estudi.
La Nazareth i la Isabel escoltant a la Marina mentre explica el seu treball.


Ens van proporcionar un material d'alta qualitat i vàrem poder provar-lo allà mateix.


La Marina provant el material.
Ens van informar sobre coses que desconeixíem com per exemple que per desinfectar les mans abans de punxar és més aconsellable utilitzar aigua i sabó en comptes d'alcohol ja que podria variar la concentració de glucosa en sang. També ens van explicar com col·locar el glucòmetre per a que la tira reactiva agafi bé la sang, com ens van dir elles que explicaven els pacients, es com si haguéssim de sucar una galeta a la llet, com més vertical millor.



Glucòmetre
Vam realitzar diverses proves amb els glucòmetres i per aixó varem utilitzar una solució control per no haver de punxar-nos cada vegada. No obstant axó com podem observar en les imatges la Marina va decidir provar-ho amb la seva sang i després de dinar tenía un valor de 116 mg/dL.




A part dels glucòmetres i les tires reactives ens van donar algunes fundes per els glucòmetres, llancetes de dos tipus, fulls informatius sobre la diabetis i l'esport i també sobre els tipus de insulina. A més a més dos ninots de record del laboratori. 


Material proporcionat per Menarini Diagnòstics.
Va ser una experiència molt enriquidora ja que vam poder conèixer des de ben aprop el funcionament del material ja que la Nazareth és la Product-Manager del producte i ningú ens ho podria haver explicat millor. Moles gràcies.